Category: Ligjerata/Tribuna

AAG edhe këtë vitë shënoi “25 Nëntorin – Ditën Ndërkombëtarë Kundër Dhunës në Familje”

AAG edhe këtë vitë shënoi “25 Nëntorin – Ditën Ndërkombëtarë Kundër Dhunës në Familje”

Asociacioni për Afirmimin e Gruas edhe këtë vitë shënoi “25 Nëntorin – Ditën Ndërkombëtarë Kundër Dhunës në Familje”, kësaj rradhe në bashkëpunim me Klubin e Sociologëve “Fehmi Agani”. Konferenca filloi me fjalë përshëndetëse të organizatorëve, Dekanit të Fakultetit Filozofik Prof. dr. Ibish Kadriu dhe kryetares së Asociacionit për Afirmimit e Gruas, zonja Ajgyl Sulejman. Në fjalën përshëndetëse, znj. Ajgyl Sulejman […]

Read more ›
Depresioni, çrregullim psiqik, ishte aktiviteti përmbylles i shënimit ditës së shëndetësisë organizuar nga AAG Kërçovë

Depresioni, çrregullim psiqik, ishte aktiviteti përmbylles i shënimit ditës së shëndetësisë organizuar nga AAG Kërçovë

Me datë 11.04.2017 në Kërçovë u realizua ligjeratë mbi temen Depresioni, çrregullim psiqik, tema u ligjëruar nga psikologe Yllza Emini. Ligjeruesja ndër të tjera përmendi se depresioni është një çrregullim psiqik serioz, i shoqëruar me humbjen e aftësisë për t’u gëzuar, për të dashur dhe për t’u pikëlluar. Depresioni ndikon në sjelljen tona, në mënyën se si mendojmë, e veprojmë. […]

Read more ›
U realizua ligjerata e dytë në qytetin e Kumanovës, në kuadër të ditës së shëndetsisë me temë “Depresioni sëmundja e shekullit”

U realizua ligjerata e dytë në qytetin e Kumanovës, në kuadër të ditës së shëndetsisë me temë “Depresioni sëmundja e shekullit”

Me 5 prill në qytetin e Kumanovës me sukses u realizua tribuna me temë “Depresioni sëmundja e shekullit” nga Ibadete Ramadani magjistre e psikologjisë. Të pranishme ishin një numër i konsiderueshëm gra, psikologe Ibadete në fillim foli për çrregullimet e depresionit, shpjegoi në mënyr të hollësishme edhe për fazat e depresionit duke filluar nga më e lehta deri tek çrregullimet më […]

Read more ›
Në kuadër të ditës botërore të shëndesisë u realizua ligjeratë në Tetovë me temë “Shkaqet e depresionit te të rinjët”

Në kuadër të ditës botërore të shëndesisë u realizua ligjeratë në Tetovë me temë “Shkaqet e depresionit te të rinjët”

Në kuadër të ditës botërore të shëndesisë u realizua ligjeratë në Tetovë me temë “Shkaqet e depresionit te të rinjët” ku ligjëruese ishte psikolge Zana Miftari Reka. Fjalë përshëndetëse kishte nënkryetarja e AAG-së00 Ganimete Shasivari ku përshendeti të pranishmit dhe tregoi aktivitet që janë ndërmarë për shënimin e ditës ndërkombëtare të shëndetësisë dhe aktivitet që do ndërmer shoqata. Ligjëruesja në […]

Read more ›
Për të pestin vitë me rradhë AAG shënon 7 prillin, Ditën Ndërkombëtare të Shëndetësisë

Për të pestin vitë me rradhë AAG shënon 7 prillin, Ditën Ndërkombëtare të Shëndetësisë

 Sonte, 4 prill 2017, në Qendrën e AAG-së në Shkup u realizua aktiviteti i parë, gjegjësisht tribuna me temë: “Trajtimi dhe simptomat e depresionit”, në të cilën ligjëroi Mr. Sc. Gyltene Dërguti. Para të pranishmëve në këtë tribunë me fjalë përshëndetëse iu drejtua kryetarja e AAG-së, znj. Ajgyl Sulejman e cila foli mbi rëndësinë e shënimit të kësaj date ndërkombëtare […]

Read more ›
U realizua ligjeratë me temë: “Pozitiviteti i gruas në shoqëri” në Qendrën e AAG-së në Shkup

U realizua ligjeratë me temë: “Pozitiviteti i gruas në shoqëri” në Qendrën e AAG-së në Shkup

Në kuadër të cilklit të ligjeratava dyjavore me moton: “Shtigjeve të mirësisë”, mbrëmë (e martë) në Qendrën e AAG-së në Shkup, u realizua ligjerata e rradhës me temë: “Pozitiviteti i gruas në shoqëri”, në të cilën ligjëroi teolog-ja Esma Sherifi Kurti. Në pjesën e parë të kësaj teme ajo veçoi disa nga cilësitë e gruas me ndikim pozitiv në shoqëri, […]

Read more ›
“Dituria ekuivalenca e adhurimit”

“Dituria ekuivalenca e adhurimit”

E mërkurë 08 Mars 2017 “Thuaj: ‘A janë të barabartë ata që dinë dhe ata që nuk dinë?’ Po, vetëm të zotët e mendjes marrin mësim.”(Zumer 9). “Lexo”, fjala e parë e shpallur në Kur’an, fjalë me të cilën Allahu i Gjithëdijshëm i dha vlerë diturisë, e fjala dituri përmbendet rreth 660 vende në Kur’an; fjalë e cila peshohet me […]

Read more ›
Në qendrën e AAG-së në Shkup u realizua ligjeratë “Porositë e Xhibrilit dedikuar Pejgamberit”

Në qendrën e AAG-së në Shkup u realizua ligjeratë “Porositë e Xhibrilit dedikuar Pejgamberit”

Porositë e Xhibrilit dedikuar Pejgamberit (Paqa dhe Mëshira e Zotit qofshin mbi të), ishte tema e ligjeratës javore që u realizua më datë 22.12.2016 në Qendrën e AAG-së në Shkup.   Në fillim znj Rukije Mici foli mbi Pejgamberi (Paqa dhe Mëshira e Zotit qofshin mbi të), e më pastaj u fokusua në disa pika kryesore. ”Më erdhi Xhibrili a.s dhe […]

Read more ›
U realizua ligjerata e trembëdhjetë e ciklit të ligjeratave javore me moto “Shtigjeve të mirësisë”

U realizua ligjerata e trembëdhjetë e ciklit të ligjeratave javore me moto “Shtigjeve të mirësisë”

U mbajt ligjerata e trembëdhjetë me rradhë në Qendrën e AAG në Shkup Më datë 15/12/2016 U mbajt ligjerata e trembëdhjetë me rradhë në Qendrën e AAG në Shkup Më datë 15/12/2016, e enjte, u realizua ligjerata e trembëdhjetë me rradhë në kuadër të ciklit të ligjeratave javore nën moton “Shtigjeve të mirësisë”. “Vërtet ti o Muhammed je në shkallën […]

Read more ›
Shtigjeve të mirësisë

Shtigjeve të mirësisë

Komentimi i sures “El Humeze” (Shpifësit), ishte tema e ligjeratës javore që u realizua më datë 08.12.2016 në Qendrën e AAG-së në Shkup. Teologja Peza ndër të tjerat veçoi se: “Në këtë sure bëhet fjalë për ata njerëz të cilët ofendojnë, përqeshin, nënçmojnë dhe tallen me të tjerët. Një situatë të tillë e përjetojnë shumë njerëz, mirëpo duke sjellë shembuj […]

Read more ›