Category: Qendrat

Përfundoi cikli i tretë dhe përfundimtar i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

Përfundoi cikli i tretë dhe përfundimtar i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

E enjte, 30 Mars 2017 Më datë 30.03.2016, përfundoi cikli i tretë i kursit të rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në Tetovë. Po këtë ditë, në Galerinë e Arteve, u mbajt ceremonia e ndarjes së çertifikatave dhe ekspozimit të punimeve të 24 pjesëmarrëseve që suksesshëm kryen kursin e rrobaqepësisë. Me këtë rast, fjalë përshëndetëse mbajti kryetarja znj. Ajgyl Sulejman, […]

Read more ›
Përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

Përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

E premte, 11 Mars 2016 Më datë 10.03.2016, përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në Tetovë. Po këtë ditë, në Galerinë e Arteve, u mbajt ceremonia e ndarjes së çertifikatave dhe ekspozimit të punimeve të 24 pjesëmarrëseve që suksesshëm kryen kursin e rrobaqepësisë. Me këtë rast, fjalime përshëndetëse mbajtën znj. Ganimete Shasivari, […]

Read more ›
Në Tetovë, AAG hapi Qendrën për Aftësimin e Gruas

Në Tetovë, AAG hapi Qendrën për Aftësimin e Gruas

E enjte, 22 tetor 2015 Asociaciacioni për Afirmimin e Gruas (AAG) vazhdon me realizimin e projektit për hapjen e qendrave aftësuese, ku qendra e rradhës u hap në qytetin e Tetovës. Hapja solemne e kësaj qendre u bë në prani të anëtareve të Asociacionit për Afirmimin e Gruas dhe kursisteve të regjistruara për ndjekjen e kurseve që ofron kjo qendër. […]

Read more ›
Përfundoi cikli i dytë kursi i rrobaqepësisë në Haraçinë

Përfundoi cikli i dytë kursi i rrobaqepësisë në Haraçinë

E mërkurë, 07 Janar 2015 Sot, më 07 janar, përfundoi kursi i rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në komunën e Haraçinës. Kursin në fjalë e kanë ndjekur 12 kursiste, të cilat morrën diploma për përfundim të suksesshëm të kursit.E pranishme në ceremoninë e ndarjes së diplomave qe edhe kryetarja e Asociacionit për Afirmimin e Gruas (AAG), znj. Ajgyl Sulejman. […]

Read more ›
Haraçinë: Përfudon cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë – AAG ndau diplomat

Haraçinë: Përfudon cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë – AAG ndau diplomat

E martë, 24 Qershor 2014 Ditë më parë, përfundoi kursi i rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në komunën e Haraçinës. Kursin në fjalë e kanë ndjekur 18 kursiste, 15 prej të cilave morrën diploma për përfundim të suksesshëm të kursit. E pranishme në ceremoninë e ndarjes së diplomave qe edhe kryetarja e Asociacionit për Afirmimin e Gruas (AAG), […]

Read more ›
Nafilet, shtegu drejt dashurisë së Zotit

Nafilet, shtegu drejt dashurisë së Zotit

E mërkurë, 28 Maj 2014 Nafile është një fjalë e cila përcjell shumë koncepte. Sido që të përkthehet dhe interpretohet, thelbi i saj në kuptimin gjuhësor mbetet “shtesa” – apo rituale “vullnetare – të pa obliguara”. Në kuptimin sheriatik vie me kuptimin e adhurimeve, jasht atyre që janë detyrim dhe farz. Disa njerëz mund të mendojnë se nafilet janë të […]

Read more ›
Pesë stacione në leximin e Israsë dhe të Miraxhit

Pesë stacione në leximin e Israsë dhe të Miraxhit

E hënë, 26 Maj 2014 Temën time të kësaj nate të madhnueshme, dua ta fokusoj në pesë ndalesa, nëpërmjet të cilave, shpresoj të hedh sadopak dritë në leximin e drejtë, që pason kuptimin dhe nxjerrjen e mësimeve nga ndodhia e Israsë dhe e Miraxhit, mrekullisë së përjetësuar në dy prej sureve të Kur’anit, në “El-Isra” dhe në “En-Nexhm”. Së pari: […]

Read more ›
Devotshmëria e miqve të Allahut

Devotshmëria e miqve të Allahut

E enjte, 15 Maj 2014 A nuk ke parë se si All-llahu bëri shembull: fjalën e mirë si pema e mirë që rrënjët e saj janë thellë (në tokë) e degët e saj janë lart në qiell. E që me vullnetin e Zotit, ajo e jep frutin e vet në çdo kohë. Miqtë e Allahut përshkruhen me hollësi në Kuranin […]

Read more ›
Vlera e muajit Rexheb

Vlera e muajit Rexheb

E enjte, 01 Maj 2014 Muaji Rexhep llogaritet nga muajt e shenjtë, që është nevojë e muslimanit ta ketë në llogari aktivitetin  e tij. Në këtë muaj, pastaj në muajin vijues  Sha’ban dhe pastaj Ramazani, vlera e adhurimeve dhe punëve të mira është më e madhe, por nuk duhet harruar se edhe llogaria për punët e këqija është më e […]

Read more ›
Kurani dhe Suneti si antidepresiv

Kurani dhe Suneti si antidepresiv

E enjte, 24 Prill 2014 Depresioni në jetën tonë po hyn me të madhe. Kësaj sëmundje bashkëkohore që kanos njerëzimin nuk mund t’i shpëtojë askush. Ajo është prezente në të gjithë botën që i kap edhe të pasurit edhe të varfrit. Përveç mjekësisë e cila jep ilaçet e saja kundër kësaj sëmundje, Islami si një mësim i jetës së njeriut […]

Read more ›