Category: Aktivitete te ndryshme

Ajgyl Sulejman merr titullin magjistër i shkencave juridike, duke mbrojtur temën “E drejta e gruas në ndërtimin e politikave të punës në Republikën e Maqedonisë”

Ajgyl Sulejman merr titullin magjistër i shkencave juridike, duke mbrojtur temën “E drejta e gruas në ndërtimin e politikave të punës në Republikën e Maqedonisë”

 Më datë 28 dhjetor 2017, në Universitetin FON në Shkup, para komisionit të përbërë nga Prof. Dr. Nazmi Maliqi (Mentor), Prof. Dr. Temelko Risitevski (kryetar komisioni) dhe Doc. Dr. Sedef Xhafçe (anëtare komisionit) mbrojti me sukses punimim e magjistraturës me temë “E drejta e gruas në ndërtimin e politikave të punës në Republikën e Maqedonisë” Tema në fjalë përmbante pesë […]

Read more ›
Në emisionin e mëngjesit në Radio Shkupi, musafire ishte kryetarja e AAG-së zonja Ajgyl Sulejman

Në emisionin e mëngjesit në Radio Shkupi, musafire ishte kryetarja e AAG-së zonja Ajgyl Sulejman

Më 27 nëntor 2017, në emisionin e mëngjesit në Radio Shkupi, musafire ishte kryetarja e AAG-së zonja Ajgyl Sulejman. Temë e bisedës në këtë emision ishte aktiviteti i rradhës që do të realizon Asociacioni për Afirmimin e Gruas për shënimin e “25 nëntorit Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës në Familje” Është viti i gjashtë me rradhë që AAG shënon ketë datë […]

Read more ›
Asociacioni për Afirmimin e Gruas sot ishte pjesë e marshit paqësor për ajër të pastër në Shkup

Asociacioni për Afirmimin e Gruas sot ishte pjesë e marshit paqësor për ajër të pastër në Shkup

Asociacioni për Afirmimin e Gruas sot(21.09.2017) ishte pjesë e marshit paqësor për ajër të pastër në Shkup i cili u organizua nga Koalicioni për ajër të pastër O2 dhe Ambasada e parë e fëmijëve në botë “Megjashi” së bashku me edhe 18 organizata qytetare, joqeveritare. “Duam ajër të pastër”, “Nuk ka ajër të pastër, nuk ka paqe”, “çfarë bëjmë me […]

Read more ›
Përfundoi kursi i rrobaqepësisë në fshatin Batincë që po realizohej nga AAG

Përfundoi kursi i rrobaqepësisë në fshatin Batincë që po realizohej nga AAG

Përfundoi cikli i parë i kursi i rrobaqepësisë në fshatin Batincë që po realizohej nga Asociacioni për Afirmimin e Gruas. Kursin në fjalë e kanë ndjekur 10 kursiste, të cilat morrën diploma për përfundim të suksesshëm të kursit.E pranishme në ceremoninë e ndarjes së diplomave qe edhe kryetarja e Asociacionit për Afirmimin e Gruas (AAG), znj. Ajgyl Sulejman, e cila […]

Read more ›
Në qytetin e Tetovës  AAG përfundoi trajnimi “Fëmijët dhe mediat”

Në qytetin e Tetovës AAG përfundoi trajnimi “Fëmijët dhe mediat”

E Premte, 28.04.2017 Në Tetovë, përfundoi trajnimi një mujor “Fëmijët dhe Mediat” Me 27.04.2017  në Tetovë, përfundoi trajnimi një mujor “Fëmijët dhe Mediat” me profesorin univerzitar prof.dr. Agron KURTISHI. Moduli i katërt njëherit edhe i fundit trajtoi temën”Mediat sociale dhe përdorimi i teknologjisë nga fëmijët shqetësimi i kohës”. Në përfundim të këtij trajnimi u bë edhe shpërndarja e çertifikatave për […]

Read more ›
R E A G I M

R E A G I M

Reagim me rastin e vdekjes së vogëlushes Semia Lutfiu nga Shkupi Asociacioni për Afirmimin e Gruas (AAG) shpreh shqetësim të thellë në lidhje me rastin e fundit të humbjes së jetës së vogëlushes katër vjeçare, Semia Lutfiu nga Shkupi në komunikacion rrugor. AAG shpreh ngushëllim për familjen dhe miqtë e Semia Lutfiut, një tragjedi e këtillë na preku thellë të […]

Read more ›
Asociacionin për Afirmimin e Gruas vizitoi Fondacionin Albiz

Asociacionin për Afirmimin e Gruas vizitoi Fondacionin Albiz

E Mërkurë 08 Mars 2017 Asociacionin për Afirmimin e Gruas vizitoi Fondacionin Albiz në Shkup. Përfaqësuese të AAG-së, kryetarja znj.Ajgyl Sulejman dhe sekretari gjeneral znj.Sabile Sherifi realizuan takim me përfaqësues të Fondacioni Albiz, drejtorin ekzekutiv ztr.Ilir Idrizi ku u diskutua rreth fushave të bashkëpunimit që do të ishin në interes të të dy palëve. Takim ky në të cilën kryetarja […]

Read more ›
AAG vazhdon me kursin e robaqepësisë në qytetin e Tetovë

AAG vazhdon me kursin e robaqepësisë në qytetin e Tetovë

Vitin e kaluar në përfundim të nivelit të kursit kursistet do të pajisen me diploma të licencuara. Kursi zhvillohet në zyret e AAG-së më Tetovë të cilat janë të pajisura me makina qepse dhe me mjete puna tjera për qepje. Gjatë këtij kursi zhvillohen orë teorike dhe praktike, dhe kursistet e mësojnë qepjen në disa nivele duke filluar me njohjen […]

Read more ›
U mbajt ligjërata e dhjetë në kuadër të ciklit të ligjëratave javore “Shtigjeve të mirësisë”

U mbajt ligjërata e dhjetë në kuadër të ciklit të ligjëratave javore “Shtigjeve të mirësisë”

Më datë 17 nëntor 2016 (e enjte), u realizua pjesa e dytë e ligjëratës me temë “Komentimi i ajeteve të sures Kehf” me teologe Sumeja Peza Idrizi nga Tetova. Kësaj radhe përveç mirësive të kësaj sureje, theks të veçantë iu dha veçorive se kjo sure në vete përmban katër tregime edhe atë: 1. Sprova e ruajtjes së fesë, e cila […]

Read more ›
AAG vazhdon me ligjeratat javore

AAG vazhdon me ligjeratat javore

E Enjte, 28.06.2016 Na shoqëroi teologja Esma Sh. Kurti e cila elaboroi temën “Israja dhe miraxhi”. Myslimanët e kujtojnë këtë ngjarje të rëndësishme dhe ky udhëtim i Pejgamberit a.s., sipas shumicës së dijetarëve myslimanë, ka ngjarë në natën e 27 të muajit Rexhep. Pas vitit të pikëllimit “Amu-l-huzni” dhe pas mundimeve që i përjetoi në Taif dhe tjerave, kjo ndodhi  llogaritet […]

Read more ›