Category: Artikuj

PSE S’KA TË NDALUR DHUNA NDAJ GRUAS !? -Mr. Hankush Osmani

PSE S’KA TË NDALUR DHUNA NDAJ GRUAS !? -Mr. Hankush Osmani

Me rastin e ditës ndërkombëtare kundër dhunës ndaj gruas 25 nëntori  A thua vallë është një qenie njerëzore e dobët, apo ndoshta zëri i saj nuk është i mjaftueshëm për ta ndalur dhe për ti thënë STOP dhunës!? Fatkeqësisht, dhunën po e përjeton aty ku duhet të ndihet më e sigurt, në familje. Dhunues i saj në të shumtën e […]

Read more ›
Intervista në revisten (Al-Mugtama) kuvajtjane me Sabile Sherifi, Sekretare gjenerale në organizatën e grave “Asociacioni për Afirmimin e Gruas”

Intervista në revisten (Al-Mugtama) kuvajtjane me Sabile Sherifi, Sekretare gjenerale në organizatën e grave “Asociacioni për Afirmimin e Gruas”

Rreth: rolit te gruas myslimane ne shoqeri. “femra muslimane në këtë kohë ka arritur rezultate të theksuara në aktivizimin e saj në jetën shoqërore dhe faktorizimin e saj në shoqëri”.. “Sabile Sherifi” 1.Nje prezantim te pergjithshem rreth jush per lexuesit ne fushen profesionale,sociale etj. Sabile Sherifi, e lindur më 1973, në Shkup. Shkollimi i mesëm: Medreseja “Isa Beu”, Shkup. Shkollimi […]

Read more ›
Përfundoi cikli i tretë dhe përfundimtar i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

Përfundoi cikli i tretë dhe përfundimtar i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

E enjte, 30 Mars 2017 Më datë 30.03.2016, përfundoi cikli i tretë i kursit të rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në Tetovë. Po këtë ditë, në Galerinë e Arteve, u mbajt ceremonia e ndarjes së çertifikatave dhe ekspozimit të punimeve të 24 pjesëmarrëseve që suksesshëm kryen kursin e rrobaqepësisë. Me këtë rast, fjalë përshëndetëse mbajti kryetarja znj. Ajgyl Sulejman, […]

Read more ›
Ndikimi i televizionit në agresivitetin e fëmijëve

Ndikimi i televizionit në agresivitetin e fëmijëve

Çfatë është agrsiviteti? Televizioni Kemi vënë re se kur fëmijët shikojnë një model agresiv, ata e imitojnë atë, madje mundohen të krijojnë mënyra të reja për të stimuluar sjellje të dhunshme. Në vitin 1945, në një anketë, Gallup i pyeti amerikanët: “A e dini ç’është televizori?”, ndërsa sot, dy të tretat e familjeve amerikane kanë më shumë se tre televizorë […]

Read more ›
Vendi dhe vlera e mësusëve në shoqëri

Vendi dhe vlera e mësusëve në shoqëri

Njerëzit prej lindjes e këndej, fillojnë të mësojnë gjëra të ndryshme, dhe mësimin e parë e marrin nga familja. Kjo vazhdon kështu derisa të vijnë në moshën shkollore. Kur të vijnë në këtë moshë, fëmijët fillojnë të shkojnë në shkollë dhe bëhen emanet i mësuesëve. Mësuesit zënë vend aq të madh në zemrat e fëmijëve, pothuajse bëhen prindërit e dytë […]

Read more ›
Histori personale e një amerikane e konvertuar në fenë islame

Histori personale e një amerikane e konvertuar në fenë islame

LUMTURIA PA FUND Eselamu Alejkum të gjithëve! Jam një amerikane e konvertuar në fenë islame dhe doja të ndaja me ju një histori personale për mos humbjen kurrë të shpresës në mëshirën e Zotit. Unë pata një shtatzani mjaft të vështirë me vajzën time të vogël, Lejlën. Fillova të shfaqja shenja dështimi në javën e 14-të ose të 16-të, pak […]

Read more ›
Përse Perëndimi nuk është i gatshëm të ndërhyjë në Halep?

Përse Perëndimi nuk është i gatshëm të ndërhyjë në Halep?

Nga Yvonne RIDLEY: Rezistenca heroike brenda mureve të rrethuar të Halepit lindor vjen nga vetë populli sirian dhe jo luftëtarë të huaj, siç është portretizuar shpesh nëpër mediat perëndimore, thotë një gazetar i ngujuar në vendin më të rrezikshëm në tokë. Bilal Abdulkerim i New Yorker hyri brenda Halepit katër muaj më parë, gjatë një pushimi të shkurtër të rrethimit, […]

Read more ›
Përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

Përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Tetovë

E premte, 11 Mars 2016 Më datë 10.03.2016, përfundoi cikli i parë i kursit të rrobaqepësisë në Qendrën për Aftësimin e Gruas në Tetovë. Po këtë ditë, në Galerinë e Arteve, u mbajt ceremonia e ndarjes së çertifikatave dhe ekspozimit të punimeve të 24 pjesëmarrëseve që suksesshëm kryen kursin e rrobaqepësisë. Me këtë rast, fjalime përshëndetëse mbajtën znj. Ganimete Shasivari, […]

Read more ›
Në Tetovë, AAG hapi Qendrën për Aftësimin e Gruas

Në Tetovë, AAG hapi Qendrën për Aftësimin e Gruas

E enjte, 22 tetor 2015 Asociaciacioni për Afirmimin e Gruas (AAG) vazhdon me realizimin e projektit për hapjen e qendrave aftësuese, ku qendra e rradhës u hap në qytetin e Tetovës. Hapja solemne e kësaj qendre u bë në prani të anëtareve të Asociacionit për Afirmimin e Gruas dhe kursisteve të regjistruara për ndjekjen e kurseve që ofron kjo qendër. […]

Read more ›
Trëndafili i fshehur

Trëndafili i fshehur

E Diel, 09 Gusht 2015 Brenda çdo shpirti ekziston një trëndafil, pavarësisht fajeve dhe gabimeve!   Një burrë po i shërbente me shumë përkushtim rrënjës së trëndafilit që kishte mbjellë ca ditë më parë.E ujiste çdo ditë duke pritur çastin, kur gonxhja do të shperthente. Mirëpo një ditë u mërzit nga gjembat e shumtë e tha me vete: “Si mund […]

Read more ›