Category: Storie Suksesi

ZAHRA LARI: PRICESHA E AKULLIT ME SHAMI

ZAHRA LARI: PRICESHA E AKULLIT ME SHAMI

Me integritet, përkushtim absolut dhe energji të palodhshme, 21-vjeçarja Zahra Lari dëshiron të vendos gjurmë pashlyeshëme  për vendin e saj duke përfaqësuar Emiratet e Bashkuara Arabe si rrëshqitësja e parë në Lojrat Olimpike Dimërore 2018. Ajo është një grua e fortë dhe e ndritshme që ka sfiduar mosmarrëveshjet për t’u bërë një lidere, dhe ndoshta kjo është arsyeja pse Nike […]

Read more ›
Kërçovarja Lulzime Osmani E Para Me Doktoruar Në Grafikë

Kërçovarja Lulzime Osmani E Para Me Doktoruar Në Grafikë

Radhës së intelektualëve të rinj të shkolluar jashtë vendit, i shtohet edhe një emër i ri dhe shumë premtues për sferën e Artit. Fjala është për mjeshtren e Grafikës nga Kërçova, Lulzime Osmani, e cila lindi në Manastir ndërsa u rrit dhe shkollua në Zajaz të Kërçovës, që më vonë të vazhdojë hapat e saja studimore, në Universitetin e Tetovës, […]

Read more ›
Një shqiptare mes 10 grave më të shquara të Skocisë në 2017

Një shqiptare mes 10 grave më të shquara të Skocisë në 2017

Në mesin e “10 Grave të Shquara të Skocisë” për vitin 2017 është edhe aktivistja e njohur Remzije Sherifi, një shqiptare nga Kosova.   Remzije Sherifi është nga Gjilani dhe ka shkuar në Skoci në vitin 1999, kur u evakuua nga një kamp në Maqedoni. Deri në vitin 1992, kur u përjashtua nga puna, Remzija ka punuar si gazetare dhe […]

Read more ›
Muslimanet të cilat u bënë simbole të vitit 2016

Muslimanet të cilat u bënë simbole të vitit 2016

Edhe pse vitit 2016 duket të kishte qenë me shumë të rëna dhe të ngritura , më shumë lajme negative e të hidhura, kjo nuk ishte e gjitha qe e karaketerizonte. Muslimanet ishin qartë një nga temat kryesore të lajmeve. Por kjo nuk ishte gjitha kishte nga ato që na inspiriuan mjaftueshëm për të mirë edhe gjatë 2016. Dhe që […]

Read more ›
Pilotet femra të balonave në qiellin e Kapadokya-s

Pilotet femra të balonave në qiellin e Kapadokya-s

Balonat që përdoren për shëtitjen e mijëra turistëve që vijnë për të shijuar bukuritë natyrore dhe historike të Kapadokya-s drejtohen edhe nga pilotet femra, raporton Anadolu Agency (AA). Malet me shkëmbinj të butë të formuara para miliona vjetësh si pasojë e llavës vullkanike të rënë nga malet Erxhijes, Hasandagı dhe Gylydag, nën efektin disa shekullorë të erës dhe shirave kanë […]

Read more ›
Hankush Osmani nga Shkupi merr titullin magjistre e shkencave sociologjike.

Hankush Osmani nga Shkupi merr titullin magjistre e shkencave sociologjike.

Sot, më datë 09.02.2017, në hapësirat e fakultetit filozofik, pranë Universitetit të Tetovës, me sukses mbrojti temën e magjistraturës, anëtarja e kryesisë qëndrore e Asociacionit për Afirmimin e Gruas, njëherë edhe përgjegjëse e departamentit për arsim dhe kulturë pranë AAG-së, znj.Hankush Osmani. Tema e magjistraturës me titull: “Roli dhe pozita e femrës në avancimin e proceseve politike në RM-së”, u […]

Read more ›
MERVE-JA: KJO PRITET TË JETË PILOTJA E PARË ME SHAMI NË FORCAT AJRORE TË TURQISË

MERVE-JA: KJO PRITET TË JETË PILOTJA E PARË ME SHAMI NË FORCAT AJRORE TË TURQISË

Merve Gurbuz pritet të jetë vajza e parë me shami që do të pilotojë me një aeroplan të Forcave Ajrore të Turqisë.  Një rregullore e miratuar menjëherë pas ngjarjeve të datës 15 korrik në Turqi, grushtit të dështuar të shtetit, u ka hapur rrugën për vajzat turke që mbajnë shami që të jenë pilote në Forcat e Armatosura të Turqisë […]

Read more ›
Floriana Igrishta, po bën emër në politikën gjermane

Floriana Igrishta, po bën emër në politikën gjermane

Inkuadrimi i shqiptarëve në politikë në Gjermani dalëngadalë por sigurte ka filluar me i dhënë frytet e saj. CDU është ajo parti në Gjermani që iu ka hapur portat të gjithë shqiptarëve që kanë prirje për politike dhe janë aktivë për të bërë ndryshime. Në mesin e atyre të ringjeve dhe të rejave që po bëjnë emër në politikën Gjermane […]

Read more ›
Esra Iljazi, 24 vjeçarja nga Kumanova merr titullin e ri Magjistër Inxhinier Arkitekt

Esra Iljazi, 24 vjeçarja nga Kumanova merr titullin e ri Magjistër Inxhinier Arkitekt

Me datë 31.01.2017, Esra Iljazi studente në fakultetin “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup merr titullin e ri Magjistër Inxhinier Arkitekt. Pranë fakultetit të arkitekturës “Shën Kirili dhe Metodi” mbron temën “Hulumtim në formën kolektive të banimit prej 1966-2016” studentja Esra Iljazi, me mentorë prof.dr Minas Bakalcev, e në komision prof.dr Vlatko Korobar dhe prof.dr Mitko Hadzi-Pulja. Shkollën fillore e kreu […]

Read more ›
10 Blogerët e modës që u klikuan më shumë në 2016

10 Blogerët e modës që u klikuan më shumë në 2016

1.Dina Tokio (klikoni linkun) Dina Tokio është një nga gratë e para që ka filluar Youtube Channel-in e saj. Ajo bën video të modës dhe mënyrën e jetesës ajo është një vajzë shumë qesharake. Ne nuk gabojm nëse themi se ajo është një “yll roku” i modës modeste në mediat sociale. Burri i saj Sid e shoqëron në shumicën e kohës, […]

Read more ›