Category: Përshpirtni

Trëndafili i fshehur

Trëndafili i fshehur

E Diel, 09 Gusht 2015 Brenda çdo shpirti ekziston një trëndafil, pavarësisht fajeve dhe gabimeve!   Një burrë po i shërbente me shumë përkushtim rrënjës së trëndafilit që kishte mbjellë ca ditë më parë.E ujiste çdo ditë duke pritur çastin, kur gonxhja do të shperthente. Mirëpo një ditë u mërzit nga gjembat e shumtë e tha me vete: “Si mund […]

Read more ›
Dhjetë ditët e fundit të muajit Ramazan

Dhjetë ditët e fundit të muajit Ramazan

E diel, 12 korrik 2015 Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “Ne e zbritën atë (Kuranin) në natën e Kadrit. E ç`të mesoi ty se ç`është nata e Kadrit. Ajo është më e vlefshme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin melekët dhe Xhibrili (a.s) me lejen e Zotit, për secilën çështje. Ajo është paqe deri në daljen e agimit”. (Kadr: […]

Read more ›
Kur ramazani neglizhohet!

Kur ramazani neglizhohet!

E Premte, 26 Qërshor 2015   Një pjesë e shoqërisë kanë zgjedhë t’i përkushtohen mu në këtë muaj të bekuar televizorit e kompjuterit, rrjeteve sociale si facebook, twitter etj….   Një pjesë e shoqërisë kanë zgjedhë t’i përkushtohen mu në këtë muaj të bekuar televizorit e kompjuterit, rrjeteve sociale si facebook, twitter etj, ndërsa qoftë edhe një natë të vetme […]

Read more ›
Tri orët më të vlefshme në Ramazan

Tri orët më të vlefshme në Ramazan

 E diel, 21 qershor 2015 Ora e parë pas sabahut dhe pas lindjes së diellit Ka thënë imam Neveviu në librin e tij el-edhkar: Dije se periudha më e vlefshme për dhikr (gjatë ditës) është pas faljes së sabahut. Transmeton Enesi r.a se i Dërguari i Allahut ka thënë: Kush e fal namazin e sabahut me xhematë, pasatj qëndron në […]

Read more ›
Aftësia për të bërë zgjedhjen e duhur

Aftësia për të bërë zgjedhjen e duhur

E Premte,20 Mars 2015 E veçanta është se Zoti i ka dhënë secilit prej nesh, lirinë e duhur për të zgjedhur sipas preferencave. Zoti i lirisë e urren imponimin në zgjedhjen e një rruge të caktuar. Pikërisht për lirinë e mohuar, Ai dërgoi dhe profetin Musa (a.s.), që t’i falte lirinë popullit të tij. Nëse e dërgoi Musain (a.s.) për […]

Read more ›
Një pikë loti

Një pikë loti

E shtunë, 21 shkurt 2015 Shko në treg dhe ofroju njerëzve të blejnë lotët e syve të tu! A mendon se do të kenë ndonjë vlerë? E di përgjigjen, askush nuk do i vlerësojë, e jo më ti blejë. Por tek Zoti, një pikë loti e jotja ka shumë vlerë, veç Ai e di vlerën e saj. Thotë profeti Muhamed […]

Read more ›
Na furnizo me të mira siç furnizon zogjtë e korbit!

Na furnizo me të mira siç furnizon zogjtë e korbit!

E diel,18 Janar 2015 Na furnizo me të mira siç furnizon zogjtë e korbit!   Një burrë i moshuar dhe i lodhur nga vuajtjet e jetës jetonte i vetëm. Të gjithë njerëzit habiteshin dhe thonin me vete:”Vallë si ushqehet dhe si jeton?!” Ai i dëgjonte dhe duke qeshur thoshte:”O Zot! Më furnizo me ushqim, ashtu siç furnizon zogjtë e korbit!” […]

Read more ›
Jeta jote e meriton!

Jeta jote e meriton!

E enjte,15 Janar 2015 “Jeta jote e meriton” Një djalë katërmbëdhjetë vjeçar, doli bashkë me familjen për një shëtitje detare. Pasi varka e tyre qëndroi në bregun e një deti, e gjithë familja u angazhua me përgatitjen e drekës. Ndërkohë, djali katërmbëdhjetë vjeçar, i afrohet molit duke dashur të vëzhgojë peshqit. Në një moment, ai e humbet ekuilibrin dhe bie […]

Read more ›
Profeti ynë shembull!

Profeti ynë shembull!

E diel,04 Janar 2015 “Lexo me emrin e Zotit tënd, i Cili të krijoi. Krijoi njeriun nga një gjak i ngjizur. Lexo se Zoti yt është më bujari. Ai i mësoi njeriut të shkruajë me pendë. Ai i mësoi njeriut atë që nuk e dinte”. (Alak 1-5)   Kemi folur per profetin (a.s), të cilin e edukoi Allahu (xh.sh) me […]

Read more ›
Ligjet universale të jetës

Ligjet universale të jetës

E diel,04 Janar 2015 Krijimi i Allahut të Madhëruar funksionon sipas një kodi ligjor universal që nuk bën përjashtim për asnjer   E kemi titulluar këtë trajtim kështu duke qenë se ai synon të hedhë dritë mbi konceptin e ligjeve universale të jetës, të quajtura ndryshe “principejetike”. Allahu i Madhëruar e krijoi qenien njerëzore në një natyrë të pastër dhe […]

Read more ›