Category: Arsim & Kulturë

Asociacioni për Afirmimin e Gruas uron mbarë popullin shqiptar

Asociacioni për Afirmimin e Gruas uron mbarë popullin shqiptar

Rruga e shkronjave tona të arta nuk ka qenë e lehtë, por ne si popull ia kemi dalë gjithmonë në momente të vështira, ashtu si në rastin konkret duke mbajtur kahjen e duhur, që sot të qëndisim me këto shkronja të arta urimet për këtë ditë. Kongresi i Manastirit paraqet kulminacionin e organizimit politik, kulturor dhe shpirtëror të popullit shqiptar. […]

Read more ›
Asociacioni për Afirmimin e Gruas uron mesimdhënësit për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit

Asociacioni për Afirmimin e Gruas uron mesimdhënësit për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit

Të nderuar e të respektuar, mësues gëzuar 7 Marsin ditën tuaj. Në këtë ditë ne ju nderojmë Ju për punën e kontributin tuaj të madhë që keni dhënë, jepni e do të jepni për mësimin e gjuhës sonë të pastër shqipe, të asaj gjuhe që na e lanë amanet të parët dhe këtë detyrë Ju po ua përcjellni të pastër […]

Read more ›
Hixhabi në modë: stilistja muslimane paraqet koleksionin në Nju-Jork

Hixhabi në modë: stilistja muslimane paraqet koleksionin në Nju-Jork

Anniesa Hasibuan, stilistja muslimane nga Indonezia, ka paraqitur koleksionin e saj në javën e modës në Nju-Jork. Ashtu si dhe në koleksionin e bërë të njohur vjeshtën e shkuar në të njëjtin qytet, elementi kryesor në veshjet e kësaj stilisteje ka qenë hixhabi. Stilistja ka treguar se modelet janë zgjedhur mes emigranteve të brezit të parë dhe të dytë, duke […]

Read more ›
Nxënësi si faktor i rëndësishëm në organizimin e punës mësimore

Nxënësi si faktor i rëndësishëm në organizimin e punës mësimore

E enjte, 25 Prill 2014 E përmendëm dhe më lartë se nxënësi është faktorë shumë i rëndësishëm subjektiv në sistemin pedagogjik, appo në të quajturin terkëndshi didaktik. Ai është një ndër elementet shumë me vkerë në organizimin e procesit mësimor dhe roli i tij është i pazëvendësushëm në këtë process, madje vendi i tij është si system “për dhe rreth” […]

Read more ›
Teatër nën qiell të hapur, manifestim i ri kulturor në Çarshi

Teatër nën qiell të hapur, manifestim i ri kulturor në Çarshi

E enjte, 24 Prill 2014 Në festival do të aktrojnë grupe teatrale nga të gjitha trevat shqiptare mirëpo nuk përjashtohet mundësia që të inkuadrohen edhe aktorë të huaj. Çarshia e vjetër e Shkupit do të pasurohet edhe me një manifestim kulturor. Në fund të muajit maj do të fillojë festivali teatral i quajtur “Teatri Ndryshe” ku shfaqje në qiell të […]

Read more ›
Ndahet nga jeta nobelisti Gabriel Garsia Marquez

Ndahet nga jeta nobelisti Gabriel Garsia Marquez

E shtunë, 19 Prill 2014 Shkrimtari i mirënjohur dhe nobelisti kolumbian Gabriel Garsia Marquez ka ndërruar jetë ditë më parë në Meksikë në moshën 87 vjeçare. Sipas BBC shkrimtari në momentet e fundit të jetës ishte i rrethuar me familjarët e tij. Gabriel Garsia Maruez ka shkruar romane, tregime të shkurtra si dhe skenarë për filma. Një kohë ka punuar […]

Read more ›
Tiranë: KMSH – Zyra e Gruas organizon programin “Shëndeti dhe Islami”

Tiranë: KMSH – Zyra e Gruas organizon programin “Shëndeti dhe Islami”

E shtunë, 12 Prill 2014 Zyra e Gruas në Komunitetin Mysliman organizoi pasditen e 8 Prillit 2014, në Xhaminë e Et’hem Beut programin “Shëndeti dhe Islami”. Në program u fol mbi rëndësinë që Islami i jep shëndetit, ku u theksua se shëndeti është  një prej objektivave kryesorë të Islamit, pasi ai përfshin tërë jetën e njeriut si nga ana fizike, […]

Read more ›
Promovohet libri “Identiteti Islam i Europës”, nga profesori Ferid Muhiq

Promovohet libri “Identiteti Islam i Europës”, nga profesori Ferid Muhiq

E shtunë, 12 Prill 2014 Në hapësirën për promovime në kuadër të panairit të librit në Shkup, Shtëpia Botuese “Logos- A’, ka organizuar promovimin e veprës së profesorit Ferid Muhiq “Identiteti Islam i Europës”. Ky libër trajton historinë, përmbajtjet dhe efektet e pranisë së Islamit në Evropës. Vetë titulli i librit tregon se tema qendrore e tij është interpretimi i […]

Read more ›
“Urat e Ballkanit flasin”, nis takimi rajonal në Berat

“Urat e Ballkanit flasin”, nis takimi rajonal në Berat

E diel, 30 Mars 204 Takimi në Berat është i treti takim në kuadër të projektit “Urat e Ballkanit flasin”, projekt i nisur që në vitin 2013, i cili do të mbarojë në vitin 2014 në të gjithë Evropën Juglindore për të nxjerrë në pah urat, si simbole të fuqishme të unitetit dhe mirëkuptimit të ndërsjelltë. Në kuadër të nismës […]

Read more ›
Nxënësi si faktor i rëndësishëm në organizimin e punës mësimore (2)

Nxënësi si faktor i rëndësishëm në organizimin e punës mësimore (2)

E shtunë, 20 Mars 2014 Shkruan: Arijeta Misini-ISMAILI ( Pedagoge) 1.1.         Klasifikimi i faktorëve mësimor Mësimi është fenomen pedagogjik shumë kompleks dhe një ndër fenomenet më specifike të njeriut të sotëm.  Ai është një sfidë në vetëvete e sistemit të sotëm shkollor dhe mësimorë. Nga shumë pëkufizime të cilat i kemi në teorin pedagogjike për mësimin, në përgjithësi mund të […]

Read more ›